Vad man säger och hur man säger det är naturligtvis viktiga faktorer i mötet med människor, men en minst lika viktig del av kommunikationen står vårt kroppsspråk för. I skönhets- och frisörbranschen är kroppsspråket särskilt avgörande för känslan du skapar mellan dig och din kund. Ett öppet, inbjudande och vänligt kroppsspråk gör att din kund blir avslappnad och bekväm.

Tips! Såhär kommunicerar du med kroppsspråk:

Ögonkontakt
Det sägs att ögonen är själens spegel och därför är ögonkontakt ett av de mest grundläggande tipsen för ditt kroppsspråk gentemot kunden. Den som flackar med blicken kan lätt framstå som orolig, distraherad eller rent av oärlig. Med en avslappnad ögonkontakt upplevs du istället som intresserad, ärlig och vänlig. Om du tycker det är svårt att hålla ögonkontakten så är ett tips att fästa blicken på näsväggen istället.

Släpp det du håller i
Undvik att ha en fysisk barriär mellan dig själv och kunden. Detta betyder att du varken ska ha armarna korsade över bröstet eller hålla i någonting medan ni pratar. Utan några hinder mellan er uppfattas du som redo att ge kunden 100% uppmärksamhet.

För att läsa resten av tipsen klicka här.