För den som vill ge sig in i träningsbranschen rekommenderar träningsprofilen Ove Rytter att man tänker utifrån möjligheten att växa skalbart. Om man jobbar med en PT-verksamhet till exempel och startar en studio, då ska studion vara det viktiga.

– Planera för vad det kan leda till. Är det en träningsanläggning eller ett redskap som du kan bygga en ny filosofi kring?, föreslår han.

Idag finns det 3 000 gym i Sverige varav drygt 700 i stor-Stockholm. Dels finns hardcoregymmen, dels de vanliga motionärsgymmen. På senare år har även de exklusiva och väldigt personliga boutique-gymmen blivit allt mer vanliga.

Ove Rytter kör plyo

Vill man starta ett gym idag rekommenderar Ove att man planera för en kedja med ett väldigt tydligt koncept, där kunden går snabbt in och ut, och han betonar vikten av att tänka utanför ramarna. Det som händer i träningsbranschen just nu är den enorma digitaliseringen; i slut-ändan är det alltid individen själv som måste göra jobbet, men relationen mellan tränare och klient ges nya förutsättningar.

– Vi är bara i början. Alla gadgets som låter oss hålla koll på puls och ansträngning kommer snart vara var mans egendom. De gör att vi kommer närmare vår egen hälsa. Vi blir avslöjade. Det är en enorm marknad som öppnas upp när folk blir mycket mer medvetna om sin egen svaghet, säger han.

Vill du läsa hela artikeln och lära dig mer tips från Ove Rytter? Klicka dig vidare här.