Kan man tänka sig vältränad? Kan man få en rippad kropp med endast tankens kraft? Nja.. kanske inte endast med tankens kraft men visst gör mental visualisering mycket för att nå ditt mål på gymmet!

Visualiseringsteknik är något många idrottare praktiserar i syfte att optimera sina tränings- och tävlingsresultat. I synnerhet utövas denna bevisat framgångsrika metod av professionella idrottare, men även kroppsbyggare vars prestationer inte tar sig längre än att bli en snackis bland polarna i källargymmet kan, rätt utövat, åtnjuta tydliga effekter av visualisering. När du väl utvecklat denna förmåga kommer du att i det närmaste kunna forcera fram resultaten.

Du har som sagt makten att med rätt teknik öka antalet rekryterade muskelfibrer under aktivitet. Kopplingen mellan hjärn och kropp är svindlande stark och det gäller att ta tillvara på detta för att effektivt öka i såväl styrka som visuell muskelvolym. Ett första steg är att, istället för att känna efter var du upplever muskelaktivering under en särskild övning, fokusera på var du bör känna effekt av ditt lyft.

Kanske är det du som startar första träningspasset för mental styrketräning i ditt gym? Ingen cool utrustning behövs – bara tankens kraft!

Läs hela artikeln “Rippad med tankens kraft” här!